Naar de inhoud

Veel gestelde vragen over speeddating

Natuurlijk ontvangen we geregeld vragen over speeddating. Immers, we organiseren deze single-events al 21 jaar door heel Nederland. En al is de bekendheid van speeddaten groot, toch begrijpen we dat je een vraag wilt stellen wat betreft de gang van zaken bij FlitsDate.

Veel gestelde vragen over Speeddating:

 1. Ben ik de enige die speeddating een beetje eng vindt?
 2. Wat vraag ik aan mijn gesprekspartners?
 3. Mag ik meerdere keren ‘ja’ invullen op de Matchkaart?
 4. Wat gebeurt er als ik gematcht word na het speeddaten?
 5. I don't speak Dutch; can I join a Speed date event as well?
 6. Wat is de "Expats (Dutch welcome)" categorie?
 7. Wanneer begint en eindigt het single-evenement?
 8. Wat is inbegrepen bij het speeddaten?
 9. Welke betalingsmiddelen worden geaccepteerd voor het speeddaten?
 10. Wat als er te weinig speeddaters zich inschrijven?
 11. Binnen welk termijn kan ik nog annuleren?
 12. Wat is de ‘speeddate-wachtlijst’?
 13. Moet ik betalen als ik op de speeddate-wachtlijst kom te staan?
 14. Ik neem alleen deel als mijn vriend(in) ook van de wachtlijst wordt gehaald
 15. Wat wordt bedoeld met ‘hoger opgeleiden’?
 16. Wat is Matchgarantie?

Komt je vraag niet voor op de lijst met vragen over speeddaten?

Op de FlitsDate contact-pagina kun je zo nodig je vraag stellen.

1. Ben ik de enige die speeddating een beetje eng vindt?

Nee, uiteraard niet! Wij organiseren onze speeddating-avonden al sinds september 2003 en inmiddels hebben we meer dan 70.000 deelnemers mogen verwelkomen. Uit onze ervaring blijkt dat zowel de heren als dames dit best spannend vinden. Dus troost jezelf: je bent zeker niet de enige.

Gelukkig voelen onze singles zich al snel meer op hun gemak na een paar keer wisselen van gesprekspartner. Vervolgens vraagt iedereen zich af waarover hij/zij zich nou zo'n zorgen heeft gemaakt. Speeddaten is niet voor niets zo populair; het is een prettige en veilige vorm van daten.

Wij verzorgen dat elk speeddate-event een gezellig avondje uit is. Dat doen we bijvoorbeeld door de meest gezellige locaties voor het speeddaten uit te kiezen. Alles hebben wij opgezet zodat onze gasten op een ontspannen manier leuke contacten opdoet.

2. Wat vraag ik aan mijn speeddating gesprekspartners?

Je bent vrij om te vragen wat je wilt. Maar alle begin is moeilijk, daarom hebben we bij Tips voor speeddating een lijstje met nuttige adviezen gemaakt om je op weg te helpen.

3. Mag ik meerdere keren ‘ja’ invullen op de Matchkaart?

Ja, je mag zo vaak ‘ja’ invullen als je wilt. Op die manier kun je tevens de kans op een match vergroten.

4. Wat gebeurt er als ik gematcht word na het speeddaten?

Er is een match wanneer er sprake is van een wederzijdse ja van de singles; zie hoe werkt speeddaten? Wij treden dan op als koppelaar zodat beide singles de kans krijgen om nader kennis te maken met elkaar.

Uiterlijk binnen 24 uur na afloop van het evenement ontvang je de voornaam en e-mailadres van degene met wie je gematcht bent. Andersom ontvangt jouw match dezelfde gegevens van jou. Om misverstanden te voorkomen, anderen ontvangen jouw gegevens niet, dus het is 100% veilig.

Na onze koppelactie is het aan jullie om met elkaar af te spreken. Het is raadzaam om de stoute schoenen aan te trekken en het eerste initiatief te nemen. Zo voorkom je dat jullie beide blijven afwachten!

Voor inspiratie en motivatie, zie hier de speeddating succesverhalen.

5. I don't speak Dutch: can I join a Speed date event as well?

That is no problem! We have quite often non-Dutch speaking people at our regular speed dating events. Please keep in mind that the vast majority of participants are locals and we have a maximum of 4 expat participants per event. We also have a special Expat category in Amsterdam where the participants are mainly expats but where the locals also like to go.

6. Wat is de "Expats (Dutch welcome)" categorie?

Deze categorie is in het leven geroepen voor mensen uit het buitenland die voor langere tijd in Nederland werken. Je bent daar ook welkom als je het leuk vindt om Expats te ontmoeten!

7. Wanneer begint en eindigt het single-evenement?

De aanvangstijd verschilt per locatie, dus voor de tijden van jouw evenement, zie de FlitsDate agenda.

Stel dat de aanvangstijd 19.30 uur is. Dan duurt het single-event meestal tot ongeveer 22.30 uur. Het daten zelf zal ongeveer rond 22.00 uur zijn afgelopen, waarna er nog ruim gelegenheid is om na te praten.

8. Wat is inbegrepen bij het speeddaten?

Voor de entreeprijs krijg je een volledig verzorgd avondje uit. Je ontmoet een ruime hoeveelheid singles zodat je veel keus hebt, we trakteren je op een welkomstdrankje en serveren diverse lekkere hapjes.

De overige drankjes zijn niet inbegrepen op de entreeprijs. Maar de mooie speeddate locaties die wij hebben uitgekozen houden normale horecaprijzen aan.

9. Welke betalingsmiddelen worden geaccepteerd voor het speeddaten?

Je kunt betalen via IDEAL of door middel van een bankoverschrijving.

Je kunt ook het inschrijfgeld zelf overmaken op rekening NL58 INGB 0005 2994 44 t.n.v. BEAU-Events. Vermeld vooral het betalingskenmerk zodat we jouw betaling meteen kunnen herkennen. Anders wil dat nog wel eens fout gaan.

10. Wat als er te weinig speeddaters zich inschrijven?

Het kan soms voorkomen dat er te weinig inschrijvingen zijn. Indien dat het geval is, dan verschuiven we de avond standaard 3 weken op zodat meer mensen zich alsnog kunnen inschrijven. Zo garanderen we altijd een voldoende singles tijdens een evenement.

Mocht dat gebeuren brengen wij je uiterlijk 2 dagen voor de datum hiervan op de hoogte via e-mail en SMS en bieden we je de optie om je geld terug te vragen of kun je kosteloos omboeken naar een andere locatie of leeftijdscategorie. Houd ook dan wel weer rekening met de annuleringsregels.

11. Binnen welke termijn kan ik nog annuleren?

Mocht je verhinderd zijn, laat ons dit dan uiterlijk 10 dagen van te voren weten. Je ontvangt dan gewoon je inschrijfgeld retour.

Let op, retour van inschrijfgeld lijkt misschien voor de hand liggend, maar helaas werkt dat niet bij elke organisatie zo. Bij sommige andere organisaties krijg je nooit geld terug, zelfs niet als zij het evenement verplaatsen!

Indien je aanvraag tot annulering ons later bereikt, tot uiterlijk 3 dagen van te voren, kunnen we niet meer restitueren. Maar gelukkig laten we wel het inschrijfgeld staan, zodat jij of een vriend(in) op een andere datum kunnen speeddaten.

Bij annuleringen binnen 3 dagen voor het evenement, vervalt het recht op een latere deelname. We hebben deze maatregel genomen om te voorkomen dat er op het laatste moment singles afzeggen, ten koste van de singles die wel komen. Met deze regeling kunnen we onze belofte waarmaken dat je veel singles op een avond ontmoet. Daarnaast zijn alle kosten al gemaakt en is de betaling een compensatie voor o.a. de huurkosten locatie.

Klik hier om je inschrijving te annuleren.

12. Wat is de ‘speeddate-wachtlijst’?

Het is voor FlitsDate de taak om evenwicht tussen het aantal mannen en vrouwen te krijgen. Een uitdaging die wij bij elk single event met plezier aangaan. Daarom werken we met een wachtlijst om telkens een mooie man-vrouw-balans te vinden.

Stel dat we vooraf niet zeker weten of er nog voldoende plek is voor nog meer vrouwen (omdat er bijvoorbeeld nog te weinig mannen zich hebben ingeschreven), kunnen alleen de dames zich aanmelden voor de wachtlijst. Zodra meer mannen zich inschrijven, halen we de vrouwen van de wachtlijst zodat ook zij kunnen deelnemen aan het speeddate event.

Aanmelden voor de wachtlijst is raadzaam, zo ontmoet je altijd voldoende singles van het andere geslacht. Zo garanderen we een geslaagd avondje uit. Zie hier de agenda voor alle speeddating events.

13. Moet ik betalen als ik op de Speeddate-wachtlijst kom te staan?

Het is niet verplicht, maar bij aanmelding voor de wachtlijst raden we je het aan om meteen het inschrijfgeld te betalen. Dit vergroot de kans dat je die avond nog wordt uitgenodigd om te komen speeddaten. En in sommige gevallen krijg je zelfs voorrang op mensen die op de lijst staan en niet betaald hebben.

Houd rekening met het feit dat we vaak last-minute mensen kunnen plaatsen op een evenement. Mensen die op de wachtlijst staan en al betaald hebben, krijgen voorrang. Daarmee vergroten we de kans op een grote opkomst van singles en een goede balans van het aantal mannen en vrouwen. Uit de praktijk blijkt namelijk dat de mensen die nog niet betaald hebben, minder vaak komen opdagen.

Mocht je uiteindelijk niet geplaatst worden voor een avond, krijg je uiteraard gewoon je geld terug. Of je schrijft je alsnog in voor een ander FlitsDate event.

14. Ik neem alleen deel als mijn vriend(in) ook van de wachtlijst wordt gehaald

Dat is geen probleem. Stuur ons, binnen 1 dag nadat jullie je hebben ingeschreven, een e-mail dat jullie graag samen willen komen. Dan zorgen we ervoor dat jullie ofwel samen komen of dat jullie anders je inschrijfgeld terugkrijgen.

15. Wat wordt bedoeld met 'hoger opgeleiden'?

Met 'speeddaten voor hoger opgeleiden' bedoelen we onder andere iedereen met een HBO- of universitaire opleiding.

Het is overigens geen vereiste dat je een diploma voor een hoger opleidingsniveau in bezit hebt. Ook mensen die een HBO- of universitair werk- en denkniveau hebben bereikt, door ervaring of aanvullende opleidingen, zijn van harte welkom.

16. Wat is Matchgarantie?

Indien je aan de gehele speeddate hebt deelgenomen en geen enkel persoon gevonden hebt met wie je graag contact voort zou willen zetten, mag je één keer gratis opnieuw deelnemen. Je krijgt ook die keer weer een gratis drankje en hapjes tijdens de pauzes. Matchgarantie van Video Speeddate is niet in te zetten voor een Speeddate op locatie. Klik hier om je matchgarantie te verzilveren.

 

Maak een keuze uit een van de vele events, zie de pagina: speeddaten met hoger opgeleiden singles.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van evenementen!

Greep uit evenementen

 1. wo 26 jun
  20:00 uur
  Tilburg Speeddaten v 33-45 jaar, m 35-47 jaar, hoger opgeleiden 
  Vol! (op wachtlijst) Bijna voldoende vrouwen
 2. di 2 jul
  20:00 uur
  Enschede Speeddaten 40ers & 50ers, hoger opgeleiden 
  Laatste plaatsen! Laatste plaatsen!
 3. vr 5 jul
  20:00 uur
  Hilversum Speeddaten eind-20ers & 30ers, hoger opgeleiden 
  Vol! (op wachtlijst) Nog plaats